Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Καύσωνας και laptop : Πως να αποφύγετε την υπερθέρμανση

 Όταν το laptop μας βρίσκεται σε καθεστώς υπερθέρμανσης, ο ανεμιστήρας λειτουργεί διαρκώς, το οποίο είναι και ενοχλητικό ηχητικά (καθώς πρόκειται για μικρό ανεμιστήρα, ο θόρυβος είναι υψηλής συχνότητας) αλλά και μειώνει τη διάρκεια ζωής του. Η υπερθέρμανση αυξάνει επίσης την πιθανότητα να εμφανιστεί τεχνικό πρόβλημα σε κάποιο από τα υποσυστήματα. Η μητρική κάρτα και η κάρτα γραφικών περιέχουν ευαίσθητα ηλεκτρονικά, και ο σκληρός δίσκος θερμαίνεται έτσι κι αλλιώς από τις τριβές. Είναι πολύ πιθανό η χρόνια υπερθέρμανση να οδηγήσει στην αποτυχία τους και σε μια ακριβή επισκευή, ή και σε απώλεια δεδομένων.





Αν η υπερθέρμανση φτάσει σε υπερβολικό βαθμό, ο επεξεργαστής αυτόματα διακόπτει τη λειτουργία του για να προστατευτεί, και το laptop σβήνει εντελώς, χωρίς καμία προειδοποίηση.



Ποια βήματα πρέπει να ακολουθηθούν για την αποφυγή της υπερθέρμανσης :

1.  Φροντίστε να παραμένουν πάντοτε ακάλυπτες οι γρίλιες εξαερισμού στο κάτω και το πλαϊνό μέρος του υπολογιστή.

2. Μην ξεχαστείτε και βάλετε το laptop αναμμένο μέσα στην τσάντα μεταφοράς του. Εκτός από τον ελλιπή εξαερισμό, οι κραδασμοί μπορεί να προξενήσουν ζημιά στο σκληρό δίσκο.

3. Τοποθετείτε πάντοτε το laptop σας σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια όσο λειτουργεί. Μην το ακουμπάτε πχ πάνω στο κρεβάτι ή στον καναπέ, καθώς το σκέπασμα ή τα μαξιλάρια θα βουλώσουν τις γρίλιες εξαερισμού, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

4. Για να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία και να χρησιμοποιείτε το laptop στο κρεβάτι , μπορείτε να επενδύσετε σε μια βάση laptop.Εκτός του ότι παρέχουν την επίπεδη επιφάνεια που χρειάζεστε, οι βάσεις laptop ενσωματώνουν και επιπλέον ανεμιστήρες για καλύτερη ψύξη, οι οποίοι συνήθως είναι σημαντικά πιο αθόρυβοι από τον ανεμιστήρα του ίδιου του laptop.

5. Απαγορεύεται το κάπνισμα κατά την διάρκεια λειτουργίας του laptop.



Δεν θα πρέπει να αμελήστε κάποια προειδοποιητικά σημάδια όπως τα παρακάτω : η αστάθεια, οι συχνές επανεκκινήσεις, τα “παγώματα”. 

Επίσης, περίεργοι θόρυβοι που σταματούν μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα εκκίνησης που που αρχίζουν όταν τρέχετε κάποιο παιχνίδι ή απαιτητική εφαρμογή, ίσως σημαίνουν πως κάποιο ανεμιστηράκι είναι στα τελευταία του ή ότι κάτι εμποδίζει την περιστροφή του.



Στο κατάστημά μας μπορείτε να κάνετε ένα φυσικό καθαρισμό του laptop σας από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας, με κόστος 40 ευρώ.

Για οποιοδήποτε ανταλλακτικό, επισκευή και πάσης φύσεως ζητήματα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές μπορείτε να μας βρείτε στο κατάστημά μας στον Νέο Κόσμο στην οδό Βολταίρου 4.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2109247000 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση info@itsys.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook: www.facebook.com/itsysoe

Βρείτε μας στο Skroutz: http://www.skroutz.gr/m/1657/ITsys

Για την ουσιαστική αξιολόγηση των υπηρεσιών μας, επισκεφθείτε τις σελίδες: review.itsys.gr

Viber: Αποστολή φωτογραφιών/ Έλεγχος Συμβατότητας: 6984380156


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου